Miten viitataan otsikkoon, jota ei voi kuitenkaan ihan pitää erisnimenä, esimerkiksi verkkosivuilla? Esimerkki: "Luen usein Kielitohtori.fi-sivuston Vastauksia-sivua/vastauksia-sivua/vastauksiasivua"? En miellä "Vastauksia"-otsaketta alasivun varsinaiseksi erisnimeksi, mutta voiko yhdysmerkkiä käyttää sellaisen nimen, joka ei kuitenkaan oikeasti ole täysverinen nimi, kanssa? (Tietenkin hyvä vaihtoehto olisi 'vastaussivua', mutta jos nyt ei oteta sitä lukuun, koska aina tuollaista ei ole mahdollista muodostaa.)

Lähettäjä: 
Torsti

Isoa alkukirjainta ja yhdysmerkkiä käytetään, kun kyse on sanatarkasta otsikosta: Palvelut-sivu, Työskentely kirjastossa -sivu jne.

Jos kyse taas on enemmänkin sivun kuvauksesta kuin otsikosta, yhdysmerkin käyttö ei mielestäni ole oikein perusteltua. Toisaalta muoto ”vastauksiasivu” on selkeästi virheellinen. Paras vaihtoehto on yrittää muotoilla viittaus kuvailevaksi: vastaussivu, vastauksia sisältävä sivu ym.

Aloin tosin miettiä, voisiko vaikkapa verkkokaupassa olla naisten kengät -sivu tai miesten vaatteet -sivu, vaikka sivulla ei olisi otsikkoa auki kirjoitettuna. Mielestäni voisi, mutta silloin alkuosan pitäisi olla perusmuodossa, ei siis esimerkiksi ”naisten kenkiä -sivu”.